La Comissió Executiva Federal del PSOE va convocar per a dissabte una consulta a la militància, que haurà de respondre si dóna suport o no als pactes signats i plantejats a diferents partits, si bé en la pregunta no s'esmenta cap d'ells de forma expressa. «El PSOE ha arribat i proposat acords amb diferents forces polítiques per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez a la Presidència del Govern. Avales aquests acords per conformar un govern progressista i reformista?», és el text de la pregunta a la qual els afiliats hauran de respondre «sí o no».

De moment, l'únic pacte tancat és l'aconseguit amb Ciutadans, que es va a signar ahir, encara que Ferraz confia que abans de dissabte es pugui segellar algun més. La consulta se celebrarà a les urnes instal·lades a les agrupacions socialistes de tot Espanya, que estaran obertes vuit hores -quatre en el cas dels centres de votació amb menys de 100 electors-. Els militants que ho hagin sol·licitat podran votar per internet divendres i dissabte fins a les vuit del vespre a la plataforma digital miPSOE.

Inicialment, l'Executiva havia previst que el vot telemàtic es desenvolupés durant tres dies, però finalment ho ha reduït a dos. En la votació podran participar els al voltant de 195.000 militants que integren el cens. El resultat de la consulta no és vinculant i haurà de ser ratificat pel Comitè Federal extraordinari que tindrà lloc dilluns que ve.