El Ministeri de Treball i Seguretat Social ha suspès de feina i sou un treballador del CETI de Melilla per un presumpte intent d'abusos sexuals i maltractaments a residents d'aquest centre d'internament d'immigrants, i el cas s'ha posat en mans de la Fiscalia. El director del CETI de Melilla va rebre el passat 5 d'octubre diverses denúncies dels residents del centre contra un dels treballadors per fets que van qualificar de «molt greus».

El 13 d'octubre, la Secretaria d'Immigració va demanar la intervenció de la Inspecció General de Serveis, que s'encarrega d'investigar els fets i, uns dies després, entre el 19 i el 23 d'octubre, dos inspectors van visitar el centre i van prendre declaració als residents, a les ONG i al treballador denunciat.

Arran d'aquesta investigació, l'11 de novembre es va incoar un expedient disciplinari contra el treballador denunciat, al qual se l'ha suspès temporalment de sou i feina. Se l'investiga per la comissió de dues infraccions, una d'elles greu i una altra molt greu -intent d'abusos sexuals i maltractaments.

A finals de novembre, els inspectors van tornar a acudir al centre per prendre declaració a treballadors i residents i, en base a l'anàlisi de la informació recollida, es va posar el cas en mans de la Fiscalia en considerar que un dels càrrecs que se li imputen pot constituir un delicte penal.

Expedient en suspens

En tenir oberta la Fiscalia un procediment judicial, l'expedient administratiu es troba en suspens fins que hi hagi un pronunciament judicial. El treballador que ha estat denunciat -van explicar fonts oficials- només ha acudit al CETI per lliurar la documentació relacionada amb el seu expedient sancionador.