La convincent victòria de Donald Trump a Nevada, fins i tot entre els republicans hispans, el col·loca com el gran favorit per al «superdimarts» de l'1 de març, on votaran més de deu estats dels EUA. Gran part d'aquests processos electorals es duran a terme en territoris del sud i el sud-oest del país.

Trump va vaticinar que tindrà un bon paper a Texas, reducte d'un dels seus principals adversaris, el senador Ted Cruz, que vota dimarts que ve. Les enquestes també el donen com a primera opció de vot a estats clau com Florida i Ohio, els feus del senador Marco Rubio, el seu més directe rival, i John Kasich (governador d'Ohio), respectivament, que aniran a les urnes el 15 de març. Després, arribarà el torn d'una sèrie de primàries durant els mesos de març i abril.

«Seran dos mesos genials», va afirmar el multimilionari durant la seva celebració a Las Vegas. «Potser ni tan sols necessitem els dos mesos», va afegir, en al·lusió a la possibilitat que els seus contrincants es rendeixin abans i ell demani el suport necessari per aconseguir la candidatura presidencial republicana.

Trump va aconseguir el 45,9 per cent de suport als caucus republicans de l'estat de Nevada. Amb el 100 per cent de vots escrutats, Trump va obtenir una àmplia majoria per davant dels senadors d'origen cubà Marco Rubio (23,9 per cent) i Ted Cruz (21,4 per cent).

«Mitt Romney va aconseguir a Nevada més del 50 per cent dels vots, així que Donald Trump realment ha quedat per sota del que va fer ell, no només una vegada, sinó dues», va explicar Rubio en referència als caucus republicans de 2008 i 2012, en els quals va vèncer Rommey. Molt per darrere van quedar els altres dos contendents, el neurocirurgià retirat Ben Carson (4,8 per cent) i el governador d'Ohio, John Kasich (3,6 per cent).

Tercer triomf

Per a Trump és el seu tercer triomf consecutiu en els quatre processos electorals per a la candidatura presidencial celebrats fins a la data, després d'imposar-se a les primàries de Nova Hampshire (9 de febrer) i Carolina del Sud (20 de febrer). L'única derrota del multimilionari, per ara, es va produir en els caucus d'Iowa, on va quedar segon, només per darrere de Ted Cruz.