L'exalcaldessa de València i senadora del PP, Rita Barberá, va trencar el seu silenci de trenta dies per anunciar que no dimiteix, ni es planteja fer-ho, perquè no ha comès «cap delicte» ni ha contribuït , ordenat o conegut «cap blanqueig de diners». En la seva primera roda de premsa des que el passat 26 de gener es van produir les detencions per l'anomenat cas Imelsa i des que regidors, exregidors i assessors del grup popular municipal van declarar com a investigats per un presumpte cas de blanqueig, Barberá va assegurar que posa «la mà al foc» pel seu equip. «Mai m'he quedat res», va assegurar l'exalcaldessa de València, que va explicar que viu en un pis de lloguer, no té cotxe ni segon habitatge, el seu patrimoni s'ha publicat sis vegades des de juny, viu del seu sou i que està disposada a gastar «fins a l'últim euro» del seu patrimoni per restablir el seu honor.

«Em volen fer aparèixer com la cap d'una trama criminal i corrupta perquè he donat voluntàriament mil euros per a una campanya electoral sense que se'm tornés res», va lamentar Barberá, que va afegir que no hi ha cap caixa B i va mantenir que sempre que el partit li ha demanat donacions les ha fet.

Va insistir que mai ha tingut coneixement d'un finançament il·legal al seu partit, «perquè no ha existit»; va asseverar que no és corrupta, ni des del punt de vista econòmic ni moral, i va destacar que mai ha tingut cap càrrec orgànic en el partit i que les campanyes electorals les organitzen els comitès de campanya.

Acusacions «malicioses»

De la mateixa forma que va fer en el comunicat que va emetre el passat 2 de febrer, Barberá va negar que al consistori hi hagi hagut tripijocs o comissions il·legals, tot instant a esperar que s'aixequi el secret de sumari perquè es vegi que «tot són acusacions infundades, malicioses i profundament falses».

Per part seva, el vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez Maíllo, va expressar la satisfacció de la direcció del partit amb la declaració «molt valenta» de l'exalcaldessa de València.

El dirigent del PP, que va assegurar que no interpreten que en aquesta roda de premsa Barberá hagués carregat contra alguns representants de la cúpula del partit, va assenyalar que és molt important que els polítics donin explicacions.

«Des de la direcció del PP ho valorem molt positivament», va insistir Martínez Maíllo, qui va instar a esperar com evolucionen els esdeveniments. En aquest sentit, Martínez Maíllo va demanar paciència i esperar les decisions en l'àmbit judicial.