Els bombardejos de l'aviació de Rússia, país aliat del règim de Damasc, es van intensificar a diferents parts de Síria, hores abans de l'inici d'un alto el foc acceptat pel Govern del president sirià, Bashar al-Assad, i la principal aliança opositora. Avions de combat russos van atacar zones de la perifèria de Damasc i de les províncies d'Homs (centre), Idleb (nord) i Alep (nord), entre d'altres.

El director de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abdul-Rahman, va explicar per telèfon que la seva organització havia constatat un augment dels bombardejos russos respecte dels últims dies, però va destacar que no s'havia arribat als nivells d'altres setmanes en els quals hi ha hagut 200 atacs aeris diaris.

Per altra banda, el dirigent del Front Al-Nusra, Abu Muhammad al Julani, el grup del qual és la filial siriana d'Al-Qaeda, va rebutjar l'alto el foc. «Les negociacions veritables són les que es desenvolupen en el camp de batalla», va dir Al Yulani. El Front Al-Nusra, al costat del grup terrorista Estat Islàmic (EI), estan exclosos de l'acord per a un cessament de les hostilitats a Síria, aconseguit pels EUA i Rússia fa quatre dies.