El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, va fer una crida al PP i a Mariano Rajoy perquè "si no es vol sumar a un gran acord constitucionalista, almenys que no faci com Pablo Iglesias o els independentistes, que no bloquegi l'estabilitat política". A continuació, el líder de C's llançava un prec: "que tiri endavant la legislatura", perquè "sense legislatura no hi ha reformes, ni regeneració democràtica ni avanços socials". Rivera va presidir la reunió del Consell General de C's amb l'acord amb el PSOE per a la possible investidura del líder socialista, Pedro Sánchez, sobre la taula.

De fet, l'òrgan de la formació taronja va avalar per unanimitat l'acord entre els dos partits. Rivera es mantenia al marge de la consulta a les bases socialistes: és a dir, simplement restava "a l'espera que es ratifiqui". Rivera va defensar que cada formació política té els seus mecanismes i va evitar entrar a valorar la jornada de participació organitzada per la direcció de Ferraz.

Rivera veu l'acord "homologable a la immensa majoria" dels ciutadans i per això es va mostrar ben predisposat una vegada més a veure's amb qui calgui, sempre que sigui per parlar de reformes. Sobre el president en funcions, Rajoy, va insistir: "S'ha negat a parlar, va dir no al Rei, i ara també a C's"; per tant, va afegir, "Que no digui 'no' a Espanya". En aquesta línia, Rivera va reclamar "mà estesa". "Estic convençut -va expressar- que la majoria de PP, C's i PSOE volen que hi hagi acord", va proclamar davant dels seus, per dir-los després que és el moment de "baixar a l'arena".

Reflexió de país

En aquest mateix sentit assegurava que per a la seva formació no és "important" qui presideixi l'Executiu espanyol ni qui en siguin els ministres, sinó que es tirin endavant determinades mesures i que permetin deixar enrere el país de "l'atur, la corrupció i la ruptura pel desafiament secessionista a Catalunya". "Espero que reflexionin i pensin més en Espanya que en els seus partits", va etzibar.