La Policia judicial belga va rebre al juliol de 2014 informació d'una font considerada "creïble" sobre els plans d'atemptat dels germans Abdeslam, un dels quals formava part del comando que va tirotejar diverses terrasses i bars als atemptats del 13-N a París i l'altre està en cerca i captura.

Segons ha informat avui el diari belga "L'Echo" en la seva edició digital, la secció antiterrorista de la Policia judicial federal va rebre a l'estiu de 2014 una trucada d'una persona que va donar informacions "extremadament precises i circumscrites" sobre els plans del kamikaze Brahim i Salah Abdeslam, aquest últim considerat un dels caps dels atemptats de París del 13 de novembre de 2015 (13-N).

La font que va informar va dir als agents que "els germans Abdeslam, Salah i Brahim, preparaven un atemptat" i els va demanar "fer alguna cosa" per evitar-ho. D'acord amb aquesta font, el o la informant tenia "llaços directes" amb els germans, i afegia que l'amenaça era "imminent".

Va sostenir que els germans Abdeslam amagaven les seves intencions jihadistes en el seu cercle familiar, i va relatar a la policia judicial que ells tenien contactes amb Abdelhamid Abaaoud, considerat el coordinador dels atemptats de París i qui va morir en l'assalt policial a l'apartament del barri parisenc de Saint Denis. La informació va estar en mans de la divisió antiterrorista, però també en la d'altres subgrups i investigadors.

Entre 10 i 13 persones coneixien la informació proporcionada per la font sobre els germans Abdeslam al juliol de 2014, però ningú, insisteixen actualment diverses fonts policials, es va prendre les dades amb la serietat necessària.

Una investigació va ser efectuada al febrer de 2015 per la Policia local del districte de Brussel·les de Molenbeek, d'on procedeixen els germans, sis mesos després de la informació rebuda i, segons va dir la cadena de televisió pública francòfona RTBF diumenge, els germans Abdeslam van ser interrogats.

No obstant això, un informe de la Policia federal va sostenir posteriorment que els germans no presentaven un perill, i la Fiscalia federal, seguint les recomanacions de la policia judicial, va tancar el dossier al juny de 2015, d'acord amb "L'Echo".