La diputada del PSOE Carme Chacón va assegurar que a partir d'avui «hi haurà apropaments» per part del PSOE als partits catalans perquè Pedro Sánchez sigui investit president del Govern. En declaracions als passadissos del Congrés dels Diputats, Chacón va assegurar que la reactivació de les comissions bilaterals entre Generalitat i l'Estat que va anunciar el candidat socialista permetria recuperar el diàleg amb la Generalitat, «que és bàsic per acabar amb els cops de porta de Rajoy a les propostes de Catalunya».

A més, va explicar que si divendres Sánchez fracassa en el seu debat d'investidura, «seguirem treballant en un document obert que pot rebre ampliacions i millores», en al·lusió a l'acord signat amb C's. Chacón va explicar que un hipotètic govern de Pedro Sánchez «estudiaria i treballaria la setmana propera mateix» aquelles necessitats que la Generalitat posi sobre la taula.

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va qualificar de «molt cínic» i «vacu» el discurs d'investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i va reafirmar el vot negatiu del seu partit en la segona sessió de la investidura. Tardà va lamentar que Sánchez pretengui sotmetre la sobirania catalana «a la seva potestat» i va reiterar les seves crítiques a que el PSOE no reconegui Catalunya com una nació i negui el dret dels seus ciutadans a decidir.

El portaveu de Democràcia i Llibertat (DL), Francesc Homs, va instar el líder del PSOE a retirar la seva candidatura un cop ell mateix va constatar a la part final del seu discurs al Congrés que -en paraules d'Homs- «no hi haurà investidura». «Em pregunto què farem fins divendres», va ironitzar el portaveu de Democràcia i Llibertat, que va acusar Sánchez d'«abusar de les institucions».