Set persones van ser cremades vives a Mali per una torba de vilatans que les va acusar de practicar bruixeria i comerciar amb parts del cos humà per a realitzar rituals. Els fets es van produir dimarts, quan membres de la comunitat de Nsanje, al sud del país, van perseguir aquestes persones després d'haver descobert que tenien en el seu poder ossos humans i després els van cremar vius.

«Ara, la situació està en calma i la policia ha traslladat els cadàvers a l'Hospital de Nsanje», va explicar l'agent Kirdy Kaunda al diari local Daily Times. L'incident es va produir un mes després que altres quatre homes d'edat avançada fossin cremats vius després de ser acusats de bruixeria a Neno, un altre districte al sud del país.

Per altra banda, en els últims mesos, els atacs contra albins, als quals se'ls atribueixen poders màgics, han augmentat a Malawi i Tanzània de forma alarmant, per a emprar parts del seu cos en rituals de bruixeria. L'any passat es van registrar 45 atacs a Malawi, entre ells assassinats, intents d'assassinat i segrestos, a més de la profanació de tombes d'albins. Amnistia Internacional ha demanat protegir els albins.