Els investigadors russos creuen que la dona que dilluns passat va assassinar, va decapitar i va passejar el cap d'una nena a prop d'una estació de metro a Moscou va actuar instigada per altres persones a les quals s'està buscant. Així ho va explicar el Comitè d'Investigació rus -jutges d'instrucció- després d'interrogar la detinguda, Gulchejrá Bobokúlova, una uzbeka de 39 anys que treballava com a mainadera de la petita de quatre anys a la qual va assassinar.

«En aquests moments, els instigadors del crim estan en llibertat», va assenyalar un portaveu del Comitè. La font va afegir que ha començat la recerca d'aquestes persones, de les quals no s'han donat més dades.

En l'interrogatori la dona va reconèixer el crim, va assenyalar que «Al·là m'ho va ordenar» i es va declarar penedida. «La sospitosa de l'assassinat de la nena va ser examinada per un psiquiatre després de ser detinguda, qui va determinar que la dona es trobava en un estat de greu desordre psicològic», va assenyalar l'agència Tass. Segons va explicar el Comitè d'Investigació, demà es presentarà l'acusació formal per assassinat contra l'agressora.

Bobokúlova va ser detinguda al costat de l'estació de metro d'Oktiabrskoye Pole (nord-oest de Moscou), on havia passejat portant a la mà el cap tallat de la petita Nastia, de quatre anys. La dona va exhibir el cap de la seva víctima cridant «sóc una terrorista» i «Al·là és gran», a més d'altres frases com «odio la democràcia».

Segons la investigació, Bobokúlova, que feia tres anys que treballava amb la família de la petita Nastia, va assassinar la nena i va incendiar l'apartament quan els pares van sortir de la casa amb el seu fill gran. L'alarma va saltar quan el cadàver decapitat de la menor va ser descobert pels bombers que havien accedit a l'apartament per extingir l'incendi.