El candidat socialista a president del Govern, Pedro Sánchez, va assegurar que segueix confiant «en el diàleg i l'acord per a un govern de canvi que millori la vida de tots els espanyols» després de no aconseguir la investidura en la primera votació. Malgrat no ser triat en la votació, el PSOE va destacar per part seva que Sánchez ha aconseguit construir «un espai comú de canvi on ha quedat clar que conflueixen propostes assumibles» pels partits que poden propiciar aquesta majoria per fer fora Mariano Rajoy del poder.

Els socialistes consideren que la formació de Pablo Iglesias s'ha convertit en «la taula de salvació de Rajoy i no pot disfressar d'esquerra el pacte de bloqueig amb la dreta».

El líder de Podem va instar el PSOE a parlar a partir de demà «des de la igualtat i la coresponsabilitat», convençut que els nacionalistes bascos i catalans sí podrien facilitar la formació d'un Executiu d'esquerres, en què també estarien IU i Compromís.

El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, va assegurar que a partir del dia 5 -una jornada després de la segona votació- comença «la segona part del partit» i va assenyalar que el PP té decidit «jugar-la», perquè està «en el terreny de joc». efe/Ddg madrid