El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, van certificar amb els seus retrets mutus acusant-se de forma recíproca de ser un «tap» per a Espanya, que és impossible que tots dos puguin arribar a un acord per formar un Executiu. El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, va acusar el líder socialista, Pedro ?Sánchez, de «prendre el pèl als espanyols» i protagonitzar un «bluf» amb l'únic fi de sobreviure i d'iniciar la seva campanya electoral davant uns nous comicis.

Al debat d'investidura, Rajoy va carregar contra Sánchez i les seves negociacions per intentar formar govern, i també contra el pacte que ha signat amb Ciutadans, un acord «de molt limitada rellevància» que s'ha presentat com si fos el «Pacte dels Toros de Guisando».

A més va retreure a Sánchez que després de signar aquest pacte hagi decidit «sabotejar-se a si mateix» organitzant «una subhasta d'última hora» per tractar de sumar a altres partits abans de la votació d'avui, oferint una «infinitat de prebendes» per veure si «algun badoc» acabava votant-lo.

Mariano Rajoy va carregar també contra el líder de Ciutadans, Albert Rivera, quan va advertir de les versions «contradictòries» que ell i Sánchez fan del pacte que van signar, i mentre el primer diu que està fet «al gust del PP», el líder socialista el qualifica «d'esquerres» per convèncer Podem.

«Què és aquest "remei per a tot", el bàlsam de Fierabrás?», va ironitzar Rajoy, que va retreure a Sánchez haver-se passat un mes «improvisant programes, posant i llevant coses fins a l'últim minut, com qui prepara el menú de les noces per deixar-lo al gust de tots.

En suma, el líder del PP va retreure a Sánchez que, després de comprovar que no podia pactar amb Podem per les «exigències» del partit de Pablo Iglesias, hagi utilitzat aquest últim mes muntant una «comèdia» per assegurar-se la supervivència i «apostar per les eleccions».

I va acusar el secretari general del PSOE de no haver estat «lleial» en aquest període amb els espanyols, als qui els ha «ocultat la veritat» i els ha fet «esperar contra tota esperança». Rajoy va definir com l'«exemple més singular de tossuderia que ha conegut la política espanyola» la decisió de Sánchez de rebutjar qualsevol associació amb el PP i de rebutjar fins i tot «la conversa» amb els 'populars', que representen més de set milions de votants.

Després de la intervenció del president en funcions en aquest debat, el dirigent socialista es va reafirmar en la necessitat que hi hagi un canvi de govern «en el fons i en la forma». El líder del PSOE va acusar Rajoy de tenir una intervenció «d'imposició i de supèrbia» no respectuosa amb ell ni amb el seu partit i de ser l'únic responsable de la seva incapacitat per arribar a acords amb altres partits. A més, va considerar que el principal fracàs de Rajoy va ser renunciar a la responsabilitat de presentar-se a la investidura, «bloquejar el rellotge de la democràcia» i faltar al respecte a tots els espanyols.