El president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar al PP que permeti posar en marxa l'acord de govern entre PSOE i C's i abandoni l'«estranya pinça» que estava fent amb Podem perquè, en cas contrari, acabaria votant amb el partit de Pablo Iglesias i amb els independentistes.

Al debat d'investidura, Rivera, que pujava per primera vegada a la tribuna d'oradors del Congrés, va assenyalar en qualsevol cas que Rajoy no pot liderar aquesta nova etapa perquè no creu en les reformes necessàries per a Espanya i tampoc és la persona que pot abanderar la lluita contra la corrupció.

Va defensar el seu pacte amb el PSOE i va advertir «als qui els faci mandra dialogar», als qui només volen «insultar» o als que veuen només «en blanc i negre», que els esperen «temps molt foscos».

Durant la seva mitja hora llarga d'intervenció, va assegurar que el seu partit ha anat al Congrés a «treballar pels espanyols» que són els qui els «paguen el sou» i va demanar a altres partits que «deixin de barallar-se per les cadires» i comencin a pensar en el país.

Ho va dir pensant en Rajoy però també en Iglesias, acusant Podem de no donar suport al pacte que han signat PSOE i C's perquè «no pot complir» amb les confluències que estan dins del seu grup i que demanen un referèndum que, va advertir, no pensen permetre.

Davant el debat territorial, va destacar, no val l'immobilisme i va insistir que cal reformar la Constitució, cosa per la qual, va recordar, seguirà demanant el suport del PP, perquè necessita del seu suport.

Elogis de Sánchez

«Li dono les gràcies per la seva valentia i el seu coratge. Els espanyols volen ja amb urgència un govern que propiciï aquest canvi i aquí el que hi ha és un acord perquè es propiciï aquest canvi i es construeixi un govern», va destacar el líder socialista, Pedro?Sánchez, en referència a?Rivera.

Va admetre que existeixen moltes diferències ideològiques amb C's, però davant de «la vella política» que s'alimenta de «les fal·làcies ad hominem» i dels diputats que «estan més pendents de la confrontació», Sánchez va reivindicar el diàleg i la negociació duta a terme amb Ciutadans.

Per això, el candidat socialista va estendre's en la seva lloança a l'actitud del partit taronja: «Senyor Rivera, gràcies per ser part de la solució».