El PSOE va fer un últim intent d'aconseguir el suport de Podem a la investidura de Pedro Sánchez recordant que els socialistes van facilitar alcaldes del partit de Pablo Iglesias «a canvi de res» i utilitzant la posició expressada per l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

L'alcaldessa va participar en un acte en què va reclamar a les forces del canvi que donin suport a la investidura de Sánchez com a president del Govern perquè creu que «el pitjor» que li pot passar als ciutadans és una repetició de les eleccions. Unes paraules que, davant la reacció que van provocar en no coincidir amb el vot contrari de Podem a aquesta investidura, van portar Carmena a matisar-les posteriorment. Primer amb un tuit, i després convocant els periodistes per llegir una declaració per tal d'aclarir malentesos i destacar que el que ella desitja és «un govern estable, un govern fort que ha de tenir una aliança d'esquerres».

Preguntada sobre la possibilitat que en aquesta aliança participin altres grups polítics com ara Ciutadans, Carmena va respondre que «a mi em sembla que l'important és que s'aconsegueixi que hi hagi aquest Govern estable amb una aliança d'esquerres».

El PSOE, per boca del seu portaveu al Congrés, Antonio Hernando, va reclamar a Pablo Iglesias que faci cas a l'alcaldessa de Madrid. «Pablo, fes cas al que ha dit Manuela Carmena», va demanar Hernando a Iglesias, a qui va recordar que, després de les passades eleccions municipals, el PSOE va donar suport a Podem perquè governés a ciutats com Madrid, Saragossa, Cadis i Santiago «a canvi de res». «Ho vam fer sense demanar res a canvi, sense exigències, sense cadires, sense obstacles, sense línies vermelles», va destacar. En tot cas, va deixar clar que, en cas que Podem persisteixi en el seu «no» a Sánchez, no hi ha cap previsió que es replantegi el seu suport.