Corea del Nord va respondre amb el llançament de míssils de curt abast a la nova i més dura resolució del Consell de Seguretat de l'ONU, les sancions de la qual amenacen d'ofegar l'economia del país i agreujar la seva crisi humanitària. L'Exèrcit Popular nord-coreà va disparar des de la localitat de Wonsan, al sud-est del país, sis míssils que van recórrer entre 100 i 150 quilòmetres fins a caure al mar de l'Est (mar del Japó).

Com a resposta al llançament, la Xina va demanar a totes les parts implicades en el conflicte «actuar amb responsabilitat» i des de la cancelleria de Pequín es va instar a reprendre les converses a sis bandes (amb les dues Corees, els EUA, el Japó i Rússia) després de les sancions.

Mentre Seül investiga la naturalesa dels projectils, experts creuen que podrien ser míssils KN-01, igual que els utilitzats en l'últim llançament d'aquest tipus al juny de l'any passat, o coets de 300 mil·límetres. Si es tractés de de míssils balístics com els KN-01, seria una violació de cinc resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU, encara que no sol actuar davant aquest tipus de projectils de curt abast, relativament habituals.