La Policia Nacional va intervenir en tres contenidors als ports de València i Algesires (Cadis) 20.000 uniformes i altres complements militars destinats a les organitzacions gihadistes Jabhat al Nusra i Estat Islàmic. Els contenidors estaven declarats com a «roba de segona mà» per no aixecar sospites i amb el seu contingut «s'hauria pogut dotar tot un exèrcit que estaria perfectament preparat per al combat».

L'obertura d'aquests contenidors s'emmarca en l'operació duta a terme per la Comissaria General d'Informació de la Policia el passat 7 de febrer, quan van ser detingudes set persones pel seu suposat suport logístic i financer a grups terroristes que operen a Síria a l'Iraq.

Amb aquesta operació, va destacar Interior, es neutralitza un entramat empresarial «molt actiu i eficaç», la finalitat principal del qual era la d'abastir, preservar i reforçar les estructures bèl·liques de l'organització terrorista Estat Islàmic, amb el subministrament constant i continuat de material de guerra.

Els tres contenidors intervinguts -dos a València i un a Algesires- estan vinculats a les empreses de la xarxa internacional desarticulada que comptava amb una trama de proveïdors a nivell internacional que l'assortien de subministraments tecnològics, armament i equipament militar.

Tot aquest material s'enviava a les zones controlades per l'Estat Islàmic, cosa que afavoria directament la continuïtat i el reforçament de les estructures d'aquesta organització terrorista.

Els uniformes militars confiscats es trobaven en grans fardells camuflats entre d'altres que contenien un altre tipus de roba. Les peces militars eren de característiques similars a les trobades en els escorcolls efectuats en l'operació policial del passat 7 de febrer.

Llavors, la policia va detenir set presumptes integrants d'una cèl·lula que enviava material logístic a aquests grups, en una operació desenvolupada a diverses localitats alacantines, així com a Ontinyent (València) i Ceuta.

Els detinguts amagaven la seva activitat il·lícita sota el paraigües d'ajuda humanitària a zones de conflicte, però en realitat ocultaven material militar, com els uniformes confiscats, diners, equips electrònics i de transmissions, armes de foc i precursors per a la fabricació d'explosius.