L'ONU va anunciar que el 2015 va rebre 69 denúncies d'abusos sexuals contra «cascos blaus» procedents de 21 països, una xifra només superada per les 75 que es van registrar el 2011. La dada està recollida en un informe del secretari general, Ban Ki-moon, publicat després de l'escàndol sorgit en els últims mesos pels repetits casos d'abusos a mans de forces internacionals desplegades a la República Centreafricana.

En conjunt, les Nacions Unides va tenir l'any passat 99 denúncies d'abusos sexuals contra personal de l'organització, de les que 30 corresponen a treballadors d'agències i estructures al marge de les missions de pau, que acumulen el gruix dels casos. Aquesta xifra total havia ascendit a 80 el 2014 i l'augment, segons admet Ban, demostra que l'ONU ha de fer més per combatre aquest problema.

Nacions Unides ja havia avançat el gener passat aquestes 69 denúncies contra «cascos blaus», però ara identifica per primera vegada l'origen de tots els suposats agressors. El país amb més denúncies és la República Democràtica del Congo amb set, seguit del Marroc i Sud-àfrica amb 4.