Almenys 135 persones han mort en els primers set dies de la treva que va entrar en vigor en algunes zones de Síria el 27 de febrer passat, va informar l'Observatori Sirià de Drets Humans. En un comunicat, l'ONG va explicar que aquesta xifra inclou 45 combatents de les faccions rebels i islamistes i 32 civils, entre ells set menors de 18 anys i set dones. Així mateix, hi ha 25 membres de les forces lleials al règim sirià i 33 integrants de les milícies Unitats de Protecció del Poble Kurd, el Front Al-Nusra -filial d'Al-Qaeda a Síria-, i d'altres grups armats islamistes.

La majoria d'aquestes persones van perdre la vida en bombardejos aeris i enfrontaments entre el 27 de febrer i el 4 de març passats a zones on se suposa que regeix l'alto el foc: a la província costanera de Latakia, a Guta Occidental i Oriental, ubicades a la perifèria de Damasc, i a la província del nord d'Alep. També van morir al sud de les províncies centrals de Homs i Hama, a l'oest de la septentrional d'Idleb ia la meridional de Deraa.

Per altra banda, l'Observatori va indicar que 552 persones van perdre la vida entre el 27 de febrer i el 4 de març a les zones en què no regia la treva, que són majoritàriament àrees controlades pel grup terrorista Estat Islàmic (EI).

En un altre ordre de coses, el Parlament eslovè va aprovar una nova llei que limita l'ajuda financera als sol·licitants d'asil i accelera el procés de gestió de les peticions.

El nou text legal, impulsat pel Govern de centre-esquerra, estableix que les sol·licituds han de ser tramitades el més ràpid possible, un procés que actualment triga mesos, i també redueix el termini que els refugiats tenen per a reclamar contra el rebuig a les peticions.