L'expresident de la Generalitat Francisco Camps va sol·licitar davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) un acte de conciliació amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, previ a la interposició d'una querella per presumptes delictes d'injúries i calúmnies. En l'escrit dirigit al TSJCV, Camps denuncia que recentment Oltra ha abocat una sèrie d'afirmacions en un programa de televisió dirigides a "intentar menyscabar" el seu honor i prestigi.

Segons l'expresident valencià, el passat 18 de gener, Oltra li hauria imputat en aquest programa de televisió la comissió de delictes "coneguent la falsedat d'aquestes imputacions" i considera que les seves afirmacions són constitutives d'un delicte de "calúmnies i injúries amb publicitat". En concret, assegura que Oltra el va acusar de "saquejar les arques públiques dels valencians" i de portar "vestits pagats amb diners bruts", en referència al judici per l'anomenat "cas dels vestits" del que Francisco Camps va resultar absolt.

Considera que Oltra no pot quedar exempta de responsabilitat per aquests fets, ja que "no pot provar el fet criminal" que està imputant-li, en haver-se ja jutjat i dictat sentència absolutòria en aquest cas , i denuncia que la "temeritat de la mateixa és evident i palmària".

A més, afegeix que Oltra "no és llega en matèria jurídica, ja que a més de la seva condició de parlamentària, ostenta l'exercici actiu de l'advocacia com a lletrada col·legiada al ICAV de València des de l'any 2003, no podent per tant romandre aliena a la transcendència de les greus imputacions que aboca".

Retractació pública

Per això, l'expresident valencià va demanar la conciliació perquè la vicepresidenta "es retracti públicament de tots els comentaris injuriosos i calumniosos expressats", li demani "públiques disculpes" i rectifiqui mitjançant el mateix mitjà de comunicació en el qual es van difondre aquestes manifestacions.