El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar a Rialp que "aquells que ens demanaven diàleg són incapaços de dialogar entre ells" per formar un govern a Espanya. Durant una visita per la comarca del Pallars Sobirà, Puigdemont va afegir que aquests partits "no són capaços d'oferir no només allò que demanen els espanyols, sinó tot Europa, un govern sòlid, que generi confiança i ajudi a la recuperació econòmica, un govern que funcioni".

El president català va assenyalar que "tenim un govern que no funciona en allò que interessa a la gent, que només funciona per posar pals a les rodes del govern de Catalunya enviant contínuament recursos al Tribunal Constitucional".

"Tot és possible"

Paral·lelament, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es va mostrar comprensiva amb la situació que viu aquests dies la política espanyola i les negociacions per formar govern, sobre les quals creu que "tot és possible". Forcadell va recordar els tres mesos de negociacions que va haver-hi a Catalunya després de les eleccions del passat 27 de setembre, quan es va arribar a un pacte in extremis entre Junts pel Sí i la CUP.

La presidenta del Parlament espera que Espanya compti amb un "govern dialogant" que accepti la "sobirania de Catalunya"i la convocatòria d'un "referèndum", fet que "ara no és possible".

Per part seva, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar al PSOE que "deixi d'enganyar la ciutadania si el que vol és anar a eleccions" i deixi de "fer una campanya encoberta" simulant que pretén formar govern quan no busca majoria suficient per a això.

El partit socialista, segons la seva opinió, "no ha volgut formar una majoria suficient per fer un govern de canvi, que és al què s'havia compromès amb els seus electors, sinó que, segurament primant tensions internes del seu propi partit, ha optat per pactar amb Ciutadans, però això no li donava majoria suficient per fer govern i, per descomptat, no permet un govern de canvi que molts desitgen".