El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, va acusar ahir Podem i al seu líder, Pablo Iglesias, de "trair l'esperit dels seus votants" per haver-se oposat a la investidura del socialista Pedro Sánchez, uns decisió que, segons va assenyalar, significa fer-li la "feina bruta" al PP. "Podem traeix l'esperit dels seus votants perquè si les forces del canvi sumen, no pot ser que una part se'n vagi a l'extrem per tocar-se amb la dreta", va dir durant un acte celebrat a Segòvia amb membres del seu partit.

Durant la seva intervenció, Luena va advertir als que ja estiguin pensant en unes noves eleccions que "aportaran un fracàs" tant "com els que creuen en el curt termini". "Pablo Iglesias ha pres una decisió. Espero que rectifiqui perquè ha votat amb la dreta i per Rajoy perquè romanguin a La Moncloa, votant contra un socialista", va manifestar.

En aquest sentit, Luena va fer una crida a la reflexió per part d'algunes forces polítiques "perquè pensin en quin és el seu paper en tota aquesta fase de la història d'Espanya". "Si Iglesias ve a la política espanyola a fer-li la feina bruta a la dreta, quina aparició més estel·lar", va ironitzar.

El secretari d'Organització del PSOE va insistir que, davant la decisió del seu partit d'estendre la mà per arribar a "acords incloents i espais comuns de canvi", s'han trobat "amb el bloqueig d'aquells que no volen sumar", dels que "potser estan pensant en les eleccions, però la nostra actitud ha de seguir sent la de construir i seguir treballant per sumar".

Durant la seva intervenció, dedicada pràcticament al líder de Podem, a qui va anomenar pels seus dos noms (Pablo Manuel), el número dos del PSOE va instar Iglesias a explicar la raó per la qual s'ha oposat, amb el seu vot contrari a Pedro Sánchez, a la posada en marxa d'"un ingrés mínim vital per a 750.000 persones" i que hagi permès que "cinc milions de treballadors no puguin tornar a tenir conveni".

Garzón, contundent

El líder d'IU-UP, Alberto Garzón, va advertir ahir a Pedro Sánchez que no donarà suport, "de cap manera", a un acord PSOE-Ciutadans perquè, va dir, inclou uns "elements programàtics antagònics" amb el que defensa la seva formació. Durant la seva intervenció en el Consell Polític Federal d'IU, Garzón va advocar per tornar a les converses a quatre -PSOE, Podem, IU i Compromís- per avançar en un Govern de progrés, amb una política econòmica d'esquerres que possibiliti la sortida de la crisi.