El cap de la unitat antiterrorista de la policia britànica, Mark Rowley, va advertir que el grup terrorista Estat Islàmic (EI) aspira a cometre «enormes i espectaculars» atemptats a països occidentals. El grup gihadista manté «grans aspiracions per cometre enormes i espectaculars atacs», va assenyalar Rowley, que va revelar en una conferència a Londres que el 2015 es van produir 339 arrestos a Anglaterra, Gal·les i Escòcia relacionats amb el terrorisme.

L'Estat Islàmic és «un grup terrorista que, d'una banda, ha actuat com una secta que utilitza la propaganda per radicalitzar la gent, però que també està intentant organitzar grans atacs», va analitzar el cap policial. «L'esforç per descobrir qualsevol vincle dins d'aquestes xarxes que hagi arribat al Regne Unit és, òbviament, una de les nostres grans prioritats», va explicar Rowley.

En els últims tres anys, el nombre d'arrestos a les illes britàniques per sospites de terrorisme ha augmentat un 57% comparat amb els tres anys anteriors. Prop de la meitat d'aquestes actuacions van portar la policia a presentar càrrecs contra els detinguts, el 77% dels quals eren britànics.