Corea del Nord va amenaçar de fer «atacs preventius» contra Corea del Sud i els Estats Units en resposta a les maniobres militars conjuntes anuals que els dos països van iniciar ahir, les majors fins a la data. «L'Exèrcit Popular de Corea del Nord executarà actes militars preventius de neutralització que podrien suposar cops mortífers i sense pietat contra l'enemic», va assenyalar en un comunicat divulgat per l'agència estatal KCNA la Comissió Nacional de Defensa del país.

Aquest òrgan també va assegurar que les forces nord-coreanes compten amb objectius militars sud-coreans d'importància estratègica «dins del seu abast», així com amb bases nord-americanes a la regió Àsia-Pacífic. «Si apretèssim ara mateix els botons per aniquilar els nostres enemics, totes les bases origen de les seves provocacions serien reduïdes a mars de flames i cendres en un instant», afegia el comunicat.

Per la seva banda, el ministre de Defensa de Corea del Sud, Moon Sang-gyun, va advertir al Nord que si «llança provocacions» en resposta a l'inici dels exercicis militars amb els nord-americans, Seül contestarà «sense pietat».