El copilot de l'avió de Germanwings estavellat deliberadament el passat any als Alps francesos va enviar dues setmanes abans de la tragèdia un correu electrònic al seu metge que confirma que patia depressió i tenia por de quedar-se cec. «Tinc por de quedar-me cec i no puc treure'm del cap aquesta possibilitat», va escriure Andreas Lubitz en el que va ser el seu últim correu al facultatiu.

El missatge, revelat pel diari alemany Bild, confirma així mateix que Lubitz patia una epressió, el que combinat amb les seves pors a perdre la visió li va fer témer perdre la feina. Lubitz ingeria segons la investigació altes dosis de Mirtzapine, un antidepressiu que, segons confirma ara el seu últim correu al metge, utilitzava com a inductor a la son.

«Sé molt bé el que necessito, malgrat el difícil que resulta aquesta situació, dormir més i reduir l'estrès que pateixo», va escriure Lubitz, qui amb la seva acció suïcida va matar les 149 persones que anaven a bord.

Historial depressiu

La tesi que aquest alemany de 27 va provocar la tragèdia de l'avió que copilotaba aprofitant l'absència en cabina del comandant es va tenir en compte des del primer moment i ja a les fases inicials de la investigació es va apuntar a la depressió de Lubitz com a motiu de la tragèdia, atès que tenia historial depressiu i al seu domicili es van trobar baixes mèdiques que lluny de comunicar, va decidir esmicolar.

L'Oficina d'Investigació i Anàlisi de França presentarà el proper dia 13 l'informe final de l'accident, coincidint pràcticament amb el primer aniversari de la terrible tragèdia, un fatídic 24 de març de 2015.