La policia va detenir sis persones, tots ells tècnics municipals, en els escorcolls que va efectuar a dependències de l'Ajuntament de Getafe (Madrid) per un possible cas de corrupció relacionat amb la licitació d'un contracte en l'anterior legislatura, quan era alcalde el popular Juan Soler. L'operació desenvolupada per la UDEF va començar a primera hora del matí i va concloure cap a dos quarts de set de la tarda.

Els escorcolls en dependències municipals, així com en diversos domicilis socials i particulars de Madrid, els va ordenar el magistrat del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Getafe, que investiga el cas des de fa més de vuit mesos i ha declarat el secret de les actuacions. La investigació està relacionada amb la licitació d'un contracte per a la reconstrucció de l'antic Teatro Madrid, aprovada l'any 2013.

L'alcaldessa de Getafe i secretària general del PSOE-M, Sara Hernández, va confirmar que s'havien produït detencions de tècnics municipals. Hernández va dir que les detencions han estat fruit de «decisions polítiques» de l'anterior equip de Govern, del qual estava al capdavant l'avui diputat regional i senador del PP Juan Soler.

L'alcaldessa, que va declinar explicar quines eren les tasques exercides pels tècnics municipals arrestats, va comparèixer una vegada que els escorcolls havien conclòs i va indicar que no es poden conèixer les actuacions que els agents de la Policia Nacional van dur a terme a la casa Consistorial per estar «sota secret de sumari».

No obstant això, Hernández va manifestar el seu «més absolut rebuig» i «profunda tristesa» pel fet que «el bon nom» de Getafe es vegi «entelat» amb suposades trames de corrupció que tenen el seu origen «en la gestió de l'anterior Govern del Partit Popular».

La regidora va destacar que Soler és, a més de regidor i diputat a l'Assemblea de Madrid, senador «per decisió» de Cristina Cifuentes i Esperanza Aguirre. Hernández va recordar que, quan el grup municipal socialista estava a l'oposició, ja va denunciar «suposades irregularitats» davant la fiscalia, com també van fer, segons va dir, «altres veïns» de Getafe.

L'alcaldessa va destacar que el consistori col·labora «en tot moment» amb la Justícia i que «ha portat i portarà a terme totes les actuacions que siguin necessàries».

La policia no va escorcollar la seu de Getafe Iniciativas SA , empresa municipal destinada a «contribuir a la generació d'ocupació i dinamitzar l'activitat econòmica».