Alts càrrecs de Jaume Matas el responsabilitzen de contractar Nóos

Declaren que l'expresident balear va ser qui va decidir que l'institut d'Urdangarin organitzés dos congressos

09.03.2016 | 07:25

Dos consellers de Govern entre 2003 i 2007 i la cap de gabinet van responsabilitzar el llavors president de les Balears, Jaume Matas, de contractar l'Institut Nóos i Nóos Consultoria, entitats d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres que van ingressar uns 2,5 milions d'euros de les arques autonòmiques.
En la quinzena jornada del judici de cas Nóos, la primera dedicada a la declaració dels 380 testimonis citats, van comparèixer davant del tribunal de l'Audiència de Palma, entre d'altres, l'exconsellera de Presidència i Esports Rosa Puig, l'exconseller de Turisme Joan Flaquer i la cap de gabinet de Matas Dulce Linares.
Els tres van assenyalar l'expresident autonòmic, exministre de Medi Ambient i antic líder del PP balear com qui va decidir la contractació de Nóos per organitzar els congressos sobre turisme i esports Illes Balears Fòrum al 2005 i 2006 i el patrocini de l'antic equip ciclista Banesto, que incloïa l'assignació de l'oficina del projecte a l'empresa d'Urdangarin i Torres.
Dulce Linares va testificar que Matas va ordenar utilitzar la fórmula del conveni de col·laboració per encarregar l'organització dels Illes Balears Fòrum i que el cost d'1,2 milions d'euros per fòrum el va fixar l'associació sense ànim de lucre Institut Nóos.
La testimoni, que va intervenir en la contractació de Nóos com a membre de la comissió executiva d'Illesport, fundació pública a través de la qual es van canalitzar els convenis, va assenyalar que quan es va determinar el seu cost el va considerar «car», però era una decisió presa directament per Matas i executada pel seu director general d'Esports, José Luis Pepote Ballester, també acusat.
L'exconsellera d'Esports Rosa Puig va apuntar igualment que totes les decisions relatives a la contractació de Nóos les va conèixer després que estiguessin preses per Ballester amb l'aprovació de Matas. Puig va posar de manifest la seva manca de control directe sobre els assumptes esportius del seu departament, perquè Ballester, designat per indicació de Matas, «parlava directament amb el president».
Flaquer, que va ser portaveu del Govern de Matas, va coincidir amb la resta d'alts càrrecs que van declarar ahir en el fet que totes les decisions que van avalar o en què van participar, encara que fos formalment, «venien donades» des de la presidència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema