L'excomptable de l'Institut Nóos Luis Tejeiro, qui aquest dimecres està declarant com a testimoni en el judici del cas Nóos, ha subratllat que Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres van fingir la contractació de treballadors a l'entitat i en altres empreses del seu entramat, entre les quals hi ha Aizoon --de la meitat de la qual és propietària la infanta Cristina--, per tal de simular l'activitat d'aquestes entitats així com justificar i "ennegrir" els ingressos que de manera irregular van obtenir de les administracions.

En una contundent compareixença, Tejeiro ha asseverat que els treballadors en qüestió ni treballaven ni cobraven nòmina de les entitats tot i haver estat donats d'alta a la Seguretat Social, cosa que permetia augmentar les despeses deduïbles a Hisenda a més de disminuir la base imposable i la quota a pagar a l'Impost de Societats.

Tejeiro ha declarat en la mateixa línia que ja ho va fer el seu germà i l'altre dels comptables de l'Institut, Marco Antonio Tejeiro --acusat per aquests fets--, en asseverar que mitjançant aquesta pràctica tant Urdangarin com Torres convertien els fons dels contractes simulats en diner negre.

Això era possible ja que l'import de les nòmines, com que no s'abonava als presumptes destinataris i sí que es comptabilitzava com a despesa, desapareixia del trànsit mercantil i acabava en mans dels dos acusats. D'aquesta manera, els responsables de l'Institut Nóos ennegrien part dels fons públics percebuts.

Tejeiro ha responsabilitzat igual els dos exsocis, si bé ha manifestat que Torres, marit de la seva germana Ana María Tejeiro, era qui "controlava que tot quadrés".