L'Iran va dur a terme diverses proves amb míssils balístics a diferents punts del seu territori. Els llançaments van tenir lloc a bases subterrànies de la República Islàmica. Aquestes proves amb míssils balístics van ser realitzades per membres de la Guàrdia Revolucionària de l'Iran (CGRI) i els exercicis es van realitzar durant entrenaments militars i tenen fins dissuasoris, és a dir, de defensa davant un possible atac exterior.

L'Iran ja va realitzar proves amb míssils de llarg abast setmanes enrere, amb la intenció de millorar la seva capacitat de defensa en un context bèl·lic com és el Próxim Orient.

Els Estats Units van assegurar que si confirma que l'Iran ha fet una nova prova a gran escala de míssils balístics, portarà el tema al Consell de Seguretat de l'ONU, encara que va destacar que aquesta acció no suposaria una violació del pacte nuclear assolit l'any passat entre Teheran i 6 potències.

El portaveu del Departament d'Estat dels EUA, John Kirby, va dir que no han pogut corroborar aquesta prova, però si es confirmés, es tractaria d'una violació de la resolució 2231 del Consell de Seguretat de l'ONU.