La preocupació per la corrupció es va disparar entre els ciutadans al febrer, segons l'últim baròmetre del CIS, que reflecteix una pujada de 8,3 punts en un mes fins a arribar al 47,5 per cent de mencions en l'enquesta, per darrere de l'atur, que segueix com el major problema, amb el 78 per cent. L'estudi del CIS va ser confeccionat a partir d'enquestes realitzades entre l'1 i l'11 de febrer, coincidint amb les últimes operacions obertes per investigacions judicials de casos de corrupció al PP de Madrid i València.

L'enquesta mostra també un panorama més negatiu que al gener respecte la percepció que els ciutadans tenen de la situació política, ja que ara el 76,6 per cent considera que és «dolenta» o «molt dolenta», davant del 69,9 per cent de fa un mes, i a més puja el percentatge dels que pensen que empitjorarà, del 17,2 al 21,3 i baixa el dels que vaticinen una millora, en passar del 23,1 al 19,2.

A més, la falta de Govern entra a l'estadística com una nova preocupació, encara que amb un percentatge molt baix, de l'1,4 per cent, el mateix que té la independència de Catalunya.

En la relació de problemes ciutadans, darrere de la desocupació, que segueix al capdavant amb un percentatge del 78 per cent (el 77,9 al gener), se situa el 47,5 per cent de la corrupció i els problemes econòmics, que pugen del 23,2 per cent al 25,1, i ocupen el lloc que abans tenien els polítics.

De fet, al mateix temps que es consigna un important ascens de la corrupció, els polítics, els partits i la política baixen del 23,4 per cent del mes de gener a un 22,2 per cent; i el Govern i els partits en concret baixen el 2,8 per cent al 1,6 per cent.

En el cinquè lloc de l'estadística repeteixen els problemes socials (11,4 per cent), igual que la sanitat en el sisè (9,6 per cent davant de l'11,6 anterior) i l'educació en el vuitè (8,5 davant un 10,2).

El Centre d'Investigacions Sociològiques revela que la preocupació dels ciutadans per la violència contra les dones és molt baixa, en ser esmentada només en un 1,6 per cent.

El sondeig també pregunta per la percepció ciutadana de l'economia, que igual que la situació política és més negativa que al gener; són més el que pensen que és «dolenta» o «molt dolenta» (el 64,6 per cent davant d'un 61,9) i també són més els que auguren que empitjorarà, perquè el 18 per cent diu que anirà a pitjor en un any i en l'anterior baròmetre sumaven un 11 per cent.