Els serveis de seguretat occidentals obtenen llistes de milicians de l'Estat Islàmic

09.03.2016 | 07:25

Unes llistes de l'organització terrorista Estat Islàmic (EI) amb noms i dades de milicians estrangers han caigut en mans dels serveis de seguretat occidentals, segons van explicar diversos mitjans alemanys. El diari Süddeutsche Zeitung va assenyalar haver arribat als documents gràcies a un col·laborador que treballa prop de la frontera entre Turquia i Síria.
Segons el diari, tot voluntari que arriba a la regió controlada per l'EI a Síria ha de contestar un qüestionari amb 32 preguntes. Entre aquestes preguntes, a més de donar dades personals i de contacte dels afins als quals avisar en cas de mort, s'inclou una casella en la qual el voluntari ha de dir si s'ofereix, per exemple, com a espia, com a combatent o com a terrorista suïcida.
La filtració, segons el mateix diari, és un reflex de la difícil situació econòmica que viu l'EI, generada per la baixada dels preus del petroli i els bombardejos, que han portat al fet que hagi baixat el salari dels combatents. Aquesta situació ha desembocat en el fet que molts milicians de l'organització siguin més propensos al suborn i posin a la venda dades de l'EI, com les llistes en qüestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema