Els Reis van mostrar el seu suport a un imputat per les targetes opaques

10.03.2016 | 07:18

L'empresari Javier López Madrid, imputat per l'escàndol de les targetes opaques, va rebre l'afecte i suport de diversos amics, entre ells els reis d'Espanya. Així consta en la informació que López Madrid va intentar esborrar del seu telèfon mòbil i que la Guàrdia Civil va aconseguir en part recuperar per ordre de la jutge que investiga una denúncia de l'empresari contra la dona que prèviament l'havia denunciat per assetjament sexual.
Segons eldiaro.es, entre els missatges destaca per la seva efusivitat un de rebut al telèfon mòbil de l'empresari i que envia la persona a la qual ell identifica com «Ltzia» el 15 d'octubre de 2014: «Et vaig escriure quan va sortir l'article de les targetes a la merda de LOC i ja saps el que penso, Javier. Sabem qui ets, saps qui som. Ens coneixem, ens estimem, ens respectem. La resta, merde. Un petó compi iogui (miss you!!!)».
En el moment del missatge havien passat cinc dies des que va transcendir el detall de les despeses realitzades per cada un dels consellers i directius de Caja Madrid i Bankia. López Madrid havia gastat 34.807 euros amb la targeta de l'entitat que va acabar sent rescatada amb 23.000 milions de diners públics.
El conseller delegat del Grup Villar Mir espera actualment que l'Audiència Nacional assenyali la data del judici. La Fiscalia demana per a ell un any i mig de presó per apropiació indeguda en el cas de les targetes opaques. López Madrid és un dels usuaris que ha tornat els diners.
ERC i IU van criticar els missatges de mòbil que van dirigir els Reis fa any i mig a l'empresari, mentre fonts de la Zarzuela van destacar que la Casa del Rei no es pronuncia sobre un assumpte sotmès a procediment judicial, que en aquest cas a més és de caràcter privat dels Reis, i van afegir que la relació d'amistat dels monarques amb López Madrid ja no existeix.

Versió del «Luis, se fuerte»
Al Congrés dels Diputats, alguns portaveus parlamentaris van criticar el contingut dels missatges, entre ells el d'ERC, Gabriel Rufián, que va parlar d'una «versió borbònica i monàrquica del "Luis, se fuerte» de Mariano Rajoy a Bárcenas.
Per la seva banda, el portaveu d'IU, Alberto Garzón, va coincidir que és «extremadament preocupant» que la Casa Reial mantingui aquest «nivell d'implicació» amb l'«oligarquia» i les seves «xarxes clientelars».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema