Podem va intentar minimitzar les tensions provocades per les últimes dimissions a Madrid i des de la direcció van insistir a negar una fractura interna i a acusar el PSOE de ser l'autor intel·lectual d'una operació per debilitar i dividir la formació liderada per Pablo Iglesias. Des de la cúpula del partit el missatge va ser un i clar: desvincular les dimissions a Madrid de qualsevol possible discrepància en l'estratègia política, reafirmar la unitat en els objectius per formar govern i negar diferències entre els sectors considerats més afins a Iglesias o al seu número dos, Íñigo Errejón.

Errejón va recordar que és amic d'Iglesias des dels 19 anys, que segueixen «en això» junts i que comparteixen rumb i idees. Podem va insistir que el problema a Madrid és exclusivament territorial i no té cap translació a l'àmbit estatal, i va assegurar que en l'estratègia per a una investidura estan «tots a una».

Mentrestant, les negociacions per formar Govern segueixen sense avenços significatius gairebé una setmana després de la fallida investidura del socialista Pedro Sánchez, malgrat que tots els partits insisteixen en el seu interès per evitar noves eleccions, que se celebrarien el 26 de juny.

El secretari general del PSOE va fer una crida a no repetir els comicis, va deixar clar que ell «per descomptat» tornarà a fer «un pas endavant» i va instar les «forces del canvi» a aprofitar l'«oportunitat».

Per part seva, el Govern va comunicar oficialment al Congrés que la Cambra no pot exercir la seva funció de control parlamentari a un Executiu en funcions, perquè podria suposar un «frau de Constitució», i li va dir que pot recórrer a la Justícia si discrepa d'aquest criteri.

L'expresident del Govern, José María Aznar, va assenyalar que el populisme «degrada la cultura política de la democràcia, especialment les seves institucions» i que marca el pas del trànsit cap a les dictadures. Aznar va afirmar a Roma -on es trobava per entregar un premi de la Fundació FAES- que la situació política a Espanya és «extraordinàriament preocupant».