Seixanta-quatre diputats de l'anterior legislatura que han deixat de ser-ho després de les eleccions del 20 de desembre, entre ells la dirigent popular Ana Mato i el socialista Eduardo Madina, s'han acollit a l'ajuda de 2.813,87 euros que atorga el Congrés en concepte d'«indemnització per cessament». La llista dels 64 exdiputats beneficiaris ha estat publicada al web del Congrés i en ella hi ha parlamentaris de tots els partits polítics.

Segons el Reglament de pensions parlamentàries i altres prestacions econòmiques a favor dels exparlamentaris, la durada d'aquest ajut es fixa en funció dels anys de dedicació a les Corts del seu perceptor, amb un límit màxim de 24 mensualitats. Només l'exdiputat del Partit Popular Eduardo Gil Lázaro té assignada l'ajuda durant tot aquest temps, després de 32 anys de tasca parlamentària al Congrés.

Ana Mato, 19 mesos

Entre els beneficiaris amb més temps assignat de prestació destaquen els socialistes Isabel López i Chamosa (20 mesos), Julio Villarrubia (19 mesos) i Ana Mato (19 mesos). El que va ser candidat a secretari general del PSOE Eduardo Madina té reconeguda la prestació per 12 mesos, igual que el que va ser portaveu d'IU, José Luis Centella, mentre que l'exdirigent del PP Alfredo Prada la podrà gaudir durant 14 mensualitats.

Rafael Larreina (Amaiur) i Diego López Garrido (PSOE) són alguns dels exparlamentaris amb dret a menys temps de prestació, només quatre mesos cada un, mentre que l'exministra socialista Trinidad Jiménez l'ha cobrat un mes, però hi va renunciar després de la seva recent incorporació a Telefónica.