El tribunal que jutja el cas Nóos va assegurar que l'assessor fiscal de l'Institut Nóos Miguel Tejeiro no està dispensat per secret professional de declarar com a testimoni sobre temes patrimonials i el va citar de nou per al proper dimarts. «No està dispensat de prestar declaració respecte d'aquelles qüestions de contingut patrimonial i per tant no hi ha deure de confidencialitat», va explicar la presidenta del tribunal, Samantha Romero, després que el judici fos interromput durant gairebé quatre hores per discrepàncies entre les acusacions i les defenses sobre l'abast del secret professional de Tejeiro.

Romero va destacar que «les circumstàncies a què es circumscriu el sigil no estan relacionades amb les qüestions de contingut patrimonial». Tejeiro va ser assessor fiscal personal d'Iñaki Urdangarin, del seu soci, Diego Torres, i de totes les empreses lligades a Nóos.

Després d'assenyalar que el tribunal ja s'havia manifestat dijous sobre aquesta qüestió -quan va recordar a Tejeiro el deure de no revelar informació que pugui atemptar contra l'honor o la intimitat personal i familiar ni dades confidencials dels seus clients-, Romero va fer referència a jurisprudència aclaridora sobre el tema. La jutgessa va citar una sentència del Tribunal Europeu de juliol 2007 i les normatives de blanqueig de capitals en vigor en l'època dels fets que es jutgen i en l'actualitat.

Reestructuració del calendari

El tribunal va mantenir per a la tarda la declaració d'una testimoni per videoconferència des dels Estats Units i, després de la llarga interrupció d'ahir, haurà de reestructurar el calendari de la resta de testimonis, començant dimarts amb Tejeiro i els altres dos citats ahir, el extreballador de Nóos Mario Sorribas i el notari barceloní Carles Masià.

Així, una becària de l'Institut Nóos va assegurar que Iñaki Urdangarin i Diego Torres eren «els caps visibles» de l'associació sense ànim de lucre que va ingressar 6 milions d'euros d'institucions públiques. Aquesta antiga treballadora, que va formar part de la plantilla de l'Institut i les seves empreses associades d'octubre de 2005 a gener de 2006, va explicar que, encara que quan estudiava Dret va entrar a l'Institut Nóos amb l'expectativa de realitzar funcions en l'àrea de consultoria de salut, finalment va fer treballs a «nivell de becària» en la preparació i execució dels fòrums sobre esport realitzats a València i Palma el 2005.