El Govern argentí estudia demanar al president nord-americà, Barack Obama, que desclassifiqui els arxius secrets vinculats amb l'última dictadura (1976-1983) durant la seva visita al país, segons ha avançat el secretari de Drets Humans, Claudio Avruj.

"Crec que és un dels temes que es parlaran, sens dubte", va dir Avruj en una entrevista al diari La Nación quan va ser preguntat sobre la petició referent a la titular d'Àvies de la Plaza de Mayo, Estela de Carlotto.

"Estela de Carlotto va plantejar aquesta necessitat i es va transmetre al president, Mauricio Macri. Es va prendre nota, es va assentir i nosaltres estem totalment convençuts que tot el que aporti informació per completar les dades del que ha passat en aquesta època tan difícil ens ajuda a tots", va indicar. Avruj es va mostrar partidari que el president nord-americà visiti l'antic centre de detenció clandestí de l'Escola Superior de Mecànica de l'Armada, convertit en un lloc emblemàtic per a la preservació de la memòria històrica i de la defensa dels drets humans. Obama arribarà a Buenos Aires el proper dia 22 i iniciarà la seva visita oficial el 23.