La ministra i líder del Partit Nacionalista Escocès (SNP), Nicola Sturgeon, va assegurar ahir que farà un nou intent per impulsar la independència d'Escòcia, malgrat que els votants hi van votar en contra en el referèndum de 2014. En una intervenció durant la conferència de primavera del SNP, a Glasgow, va advertir, però, que amb aquest impuls no busca "intimidar" l'electorat perquè dóni suport al canvi.

El setembre de 2014, el 55 per cent dels electors residents a Escòcia majors de 16 anys van votar quedar-se al Regne Unit davant d'un 45 per cent partidari de la independència. Sturgeon, que al 2014 va assumir el lideratge del SNP en substitució del veterà Alex Salmond, va admetre que molta gent no va trobar els plantejaments del partit "suficientment irresistibles" com per descantar-se per la independència".

El partit defensa que Escòcia es beneficiaria de l'escisió pels seus enormes recursos energètics, com el petroli. La nova estratègia que vol impulsar Sturgeon s'activarà a l'estiu, després de les eleccions al Parlament escocès del maig i del referèndum del 23 de juny sobre la permanència o la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE). En un missatge als no partidaris de la independència, Sturgeon va dir que "escoltarem el que hagueu de dir", tot afegint que la seva formació escoltarà les "preocupacions" dels que temen la separació amb l'objectiu d'"atendre" les seves respostes. "Amb paciència i respecte, intentarem fer-vos veure que la independència realment ofereix un millor futur per Escòcia", va insistir la líder del partit nacionalista.