L'atemptat d'un cotxe bomba ahir al centre d'Ankara, la capital de Turquia, va causar almenys 34 morts i 125 ferits. L'explosió es va produir a dos quarts de cinc de la tarda a la cèntrica plaça de Kizilay, prop del parc Güven i als voltants d'una comissaria i d'una parada d'autobús. En el moment de tancament de l'edició d'aquest diari es desconeixia l'autoria dels fets.

Segons el comunicat de l'oficina de governació, la detonació va ser a causa d'un cotxe bomba, la qual cosa inclou la possibilitat d'un explosiu a control remot o un suïcida dins del vehicle. Un total de 23 de les víctimes van morir en el mateix lloc dels fets, mentre que quatre persones més van morir a causa de les ferides de camí a l'hospital, va precisar la governació d'Ankara. El nombre de morts i ferits va anar augmentant al llarg de tota la tarda.

Segons l'emissora CNNTürk, tots els ferits van ser portats a una desena de clíniques i hospitals. Els cossos sense vida, però, seguien ahir al vespre al mateix lloc de l'explosió. Per la seva banda, el Consell Audiovisual de Turquia (RTÜK) va vetar l'emissió d'imatges del lloc de l'atemptat, al·legant que estava prohibit "mostrar cossos sense vida".

Instants després de l'explosió, diferents usuaris de les xarxes socials van començar a penjar imatges. Minuts més tard, però, desenes d'usuaris denunciaven a Twitter que l'accés a internet estava bloquejat o saturat. En aquest sentit, alguns periodistes i els mitjans locals van denunciar a través de les xarxes socials que la policia i el govern de Tayyip Erdogan els prohibia parlar amb testimonis de l'atemptat, impedint-los dur a terme la seva feina.

L'atemptat es produeix tan sols cinc mesos després que el país patís el pitjor atac de la seva història amb 102 morts, acció que es va atribuir al grup gihadista Estat Islàmic a través d'un doble atemptat suïcida.

L'últim atemptat que el país va patir va ser el passat 17 de febrer, quan van morir 28 persones i 61 més van resultar ferides després que una bomba explotés al pas d'un comboi militar en una zona residencial de la capital del país, Ankara.