El PP ha obert aquest dimarts un expedient informatiu a l'exalcaldessa de València Rita Barberà i a la resta de regidors del PP valencià que estan investigats pel suposat cas de finançament il·legal del partit a aquest territori. Així ho ha anunciat des dels passadissos del Congrés el vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo.

Els populars han adoptat la decisió aquest matí després de veure la compareixença de Barberà en roda de premsa. Consideren que l'explicació que Barberà ha ofert és "positiva" però consideren que "per coherència" és "lògic" obrir aquest expedient que permetrà -asseguren- que Barberà i els regidors "puguin explicar de primera mà que és el que ha passat". El partit encarregarà ara a un instructor l'expedient informatiu.

Segons Maíllo la decisió ja ha estat comunicada aquesta mateixa tarda a Barberà i demostra el "compromís absolut" del partit en la lluita contra la corrupció. "Ja hem muntat dues gestores a Madrid i València, i actuem quan tenim un coneixement real del que ha passat", ha sentenciat.