Podem admet desacords dins del partit sobre «tàctiques concretes»

Líders de la formació atribueixen la destitució de Pascual a la gestió deficient de la crisi a Madrid

17.03.2016 | 07:36
Irene Montero va parlar de «pèrdua de confiança» en Pascual.

Diversos membres de la direcció de Podem van justificar la decisió de Pablo Iglesias de cessar el seu secretari d'Organització, Sergio Pascual, per una «pèrdua de confiança» que s'ha manifestat finalment després de les dimissions de deu membres de la direcció madrilenya. Lluny de suavitzar les crítiques a la gestió de Pascual, que la Secretaria General que pilota Pablo Iglesias qualificava dimarts de «deficient», ahir altres dirigents van reiterar que la seva destitució es deu a la necessitat de «corregir el rumb» i els «errors».
D'aquesta forma la secretària d'Anàlisi de Podem, Carolina Bescansa, va desvincular la destitució de Pascual dels desacords que, va admetre, poden existir en tàctiques concretes, però no en l'estratègia política ni entre Pablo Iglesias i el seu número dos, Íñigo Errejón, qui amb el cessament de Pascual perd un dels seus homes de confiança.
«Amb independència dels desacords i divergències que pot haver-hi de tàctiques concretes, nosaltres ens estimem i això se'ns nota», va afirmar, tot afegint que «qui vulgui veure divisions ideològiques importants o estratègies diferents crec que no ens coneix.
Els dirigents més propers a Iglesias van insistir que Podem no es pot «distreure» del seu objectiu de treballar per conformar un govern de canvi i en què amb el cessament de Pascual s'evita que la crítica interna se segueixi estenent.
Així, Irene Montero, portaveu adjunta de Podem al Congrés i cap del gabinet d'Iglesias, va assenyalar Pascual com a «màxim responsable» dels «problemes organitzatius» de la formació, que ha gestionat de manera «deficient» i «inadequada».
Montero va explicar que Pablo Iglesias va comunicar personalment a Pascual seva decisió de destituir-lo per «pèrdua de confiança», d'acord amb la «dinàmica» del partit, en la qual l'Executiva actua com un «equip de suport» al secretari general, qui té competències per nomenar i destituir els membres del Consell de Coordinació.

Errors «evidents»
A aquestes consideracions es van sumar les del responsable de Relacions amb la Societat Civil, Rafael Mayoral, molt proper també a Iglesias, que va opinar que els errors de Pascual en els últims temps han estat «evidents» i requerien una «reorientació» de la política organitzativa i territorial del partit.
Una altra de les veus que es van alçar en defensa de la decisió del líder del partit va ser la del cofundador de Podem Juan Carlos Monedero, qui es va mostrar convençut que Pascual hauria d'haver dimitit després de la crisi a Madrid i no aferrar-se al càrrec.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema