Iglesias vol aturar la crisi de Podem convocant els líders autonòmics

Bescansa acusa el PSOE d'alimentar la divisió al seu partit mentre Errejón es manté en silenci

18.03.2016 | 07:10

El líder de Podem, Pablo Iglesias, reuneix avui els seus secretaris generals autonòmics i d'organització per explicar-los les causes i conseqüències del cessament de Sergio Pascual com a secretari d'Organització i començar a exercir com a cap «interí» de l'aparell del partit. Iglesias, que ha assumit de forma temporal les funcions de secretari d'Organització fins que es produeixi un nou nomenament, buscarà que els seus líders autonòmics donin suport a la seva decisió de cessar Pascual per evitar enrenous interns que entorpeixin l'objectiu de conformar un govern de canvi.
Molts dels secretaris generals de Podem ja han expressat públicament el seu suport a Iglesias, entre ells l'andalusa Teresa Rodríguez, que va defensar que la destitució de Pascual «compleix completament» els estatuts del partit, encara que no sigui el sistema que ella prefereix.
«És una atribució del secretari general i ho fa en funció d'un equip de confiança. Jo aposto per un altre model, però l'actual es va aprovar amb el 80 per cent dels vots», va assenyalar Rodríguez, integrant del corrent Anticapitalista, que a més va negar que el cessament respongui a una purga interna.
Al secretari general de Podem Aragó, Pablo Echenique, un dels que en un altre temps eren més crítics amb el sector del líder de Podem, «li valen», segons va explicar, els motius del líder del partit «per reestructurar el seu equip», i no troba raons per dubtar del seu judici.
Ni Rodríguez ni Echenique veuen la rivalitat que s'apunta entre Iglesias i el seu número dos, Íñigo Errejón, qui amb el cessament de Pascual ha perdut la seva mà dreta. Tots dos van insistir que a Podem hi ha «infinitat d'opinions» però van negar discrepàncies en l'estratègia a seguir ni entre les veus «rellevants» del partit.
El cas és que una de les veus que s'han trobat a faltar des del cessament de Pascual és la del propi Errejón, que porta des de llavors sense fer aparicions públiques ni tan sols les seves habituals entrevistes a televisió o ràdio.
En tot cas, la cap de gabinet d'Iglesias i portaveu adjunta de Podem al Congrés, Irene Montero, està preparant amb Errejón la propera reunió amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.
La secretària d'Anàlisi de Podem, Carolina Bescansa, va acusar el PSOE d'alimentar un discurs de divisió en el seu partit i d'estendre la idea que hi ha «diversos Podem» per debilitar la seva posició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema