Diversos combois amb ajuda humanitària van entrar a les localitats assetjades sirianes de Madaya, Al Zabadani, Fua i Kefraya, va explicar el portaveu del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) al país àrab, Pawel Krzysiek. Un total de 61 vehicles es van dirigir a aquestes poblacions amb menjar, articles d'higiene i equipament sanitari, entre d'altres productes, en caravanes humanitàries organitzades pel CICR, la Mitja Lluna Roja i l'ONU.

La portaveu regional per a la crisi siriana de l'Oficina de Nacions Unides per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (Ocha), Hayat Abu Saleh, va confirmarquesta informació i va recordar que l'última vegada que van entrar en aquestes quatre localitats va ser el passat 17 de febrer, quan es va repartir ajuda per a 60.000 persones.

Paral·lelament, els kurds van declarar unilateralment un sistema federal a les zones que controlen al nord del territori sirià, decisió que va ser rebutjada immediatament pel Govern de Damasc i la Coalició Nacional Síria (Cnfros), la principal aliança opositora.

Uns 150 responsables kurds i d'altres comunitats que habiten en l'autoproclamada administració autònoma kurdosiriana van aprovar la creació d'un sistema federal en una reunió a la ciutat de Romeilán, a la província nord-oriental siriana d'Al Hasaka.

Putin defensa Assad

Per part seva, el president rus, Vladímir Putin, va assegurar que el líder sirià, Bashar al-Assad, està disposat al diàleg i al compromís en el marc de les negociacions per a la solució del conflicte existent a Síria.

«Vull destacar la postura d'Assad. Veiem la seva moderació, el seu sincer desig de pau, la seva disposició al compromís i al diàleg», va explicar Putin al Kremlin durant la cerimònia de lliurament de medalles als militars russos que van servir en aquest país àrab.