La «jornada de lluita» contra la LOMCE convocada pel sindicat d'estudiants Ikasle Abertzaleak es va tancar amb nou joves detinguts a Vitòria, un ferit i quantiosos danys a diverses entitats bancàries, en el mobiliari urbà de la ciutat i a l'interior del campus universitari. Els incidents van començar a primera hora del matí al campus de Vitòria de la Universitat Pública Basca (UPV/EHU) i es van estendre després al centre de la capital alabesa, on milers de joves van participar en una manifestació contra la reforma educativa.

Pocs minuts després de la una de la tarda, quan la marxa encara no havia finalitzat, grups d'estudiants van començar a causar danys en mobiliari urbà i en almenys dos caixers automàtics de Kutxabank i del banc Sabadell-Guipuzscoà de Vitòria.

Els manifestants van llançar pedres, piles, bengales, cargols i bales de grans dimensions, de manera que l'Ertzaintza va efectuar diverses càrregues contra ells i va arrestar nou joves, un d'ells amb el cap obert. A prop de la Delegació d'Educació del Govern Basc es va produir un dur enfrontament entre els manifestants i els agents antiavalots, que van desplegar un important dispositiu.