El president francès, François Hollande, va assegurar que França demanarà l'extradició de Salah Abdeslam, principal sospitós dels atemptats del 13 de novembre a París. En una conferència de premsa amb el primer ministre belga, Charles Michel, Hollande va assegurar que «aviat es demanarà una ordre d'extradició» i va expressar la seva confiança que les autoritats belgues «respondran de la manera més ràpida possible». Una de les qüestions per dilucidar després de la detenció d'Abdeslam és el lloc en què aquest serà jutjat, si a França per ser el lloc on es van produir els atemptats, o a Bèlgica, on van ser suposadament preparats. «Salah Abdeslam va estar a París en aquella nit terrible. Després es va escapar. És una certesa que va estar a París i va participar d'una manera o una altra en els atemptats», va assegurar el mandatari francès. efe/Ddg brussel·les

El principal terrorista fugat dels atemptats de París, Salah Abdeslam, va ser ferit en una cama i detingut en una operació policial al districte de Brussel·les de Molenbeek. Les forces de seguretat especials de Bèlgica van portar a terne una nova operació antiterrorista dirigida a trobar Abdeslam, en un operatiu en què es van disparar trets i es van llançar granades. Els fets es van produir al número 72 del carrer de Quatre Vents de Molenbeek, on suposadament Abdeslam va resultar ferit en una cama pels trets de la policia, després d'haver-se atrinxerat en un habitatge juntament amb una altra persona.

Les forces de seguretat feia temps que vigilaven l'habitatge en qüestió, i en particular les anades i vingudes de diferents persones. L'operació es va produir després que la policia científica trobés les empremtes dactilars d'Abdeslam a l'habitatge escorcollat dimarts al districte de Forest de la capital belga, en què un suposat gihadista va ser abatut i 4 policies van resultar ferits lleus.

El primer ministre belga, Charles Michel, va confirmar l'arrest del principal sospitós fugit dels atemptats del 13-N a París i dos còmplices en l'operatiu antiterrorista. «Hem detingut Salah Abdeslam en el marc dels escorcolls relacionats amb els atemptats de París», va assenyalar Michel en una roda de premsa amb el president francès, François Hollande.

«Tres sospitosos han estat detinguts, entre ells Salah Abdeslam», va reiterar Michel, qui no va revelar la identitat dels altres dos detinguts i va afegir que «hi va haver resistència armada dels sospitosos arrestats».

El primer ministre belga va assegurar que la batalla contra el terrorisme no ha acabat, encara que el resultat d'aquesta operació hagi estat una victòria. Quant a l'estat d'alerta al país, Michel va indicar que caldrà esperar per veure si en les properes hores l'"rgan de Coordinació per a l'Anàlisi de l'Amenaça (Ocam) de Bèlgica recomana elevar el nivell, ara mateix al grau 3. «Hem de seguir alerta i fer cooperar els nostres serveis d'investigació per prevenir perills», va afirmar Michel.

El mandatari belga va voler agrair «molt calorosament» a les forces de seguretat, als serveis d'intel·ligència, als agents de la policia, als magistrats i als interrogadors «el treball intens, minuciós i professional» que han efectuat.

«Resultat important»

«És un resultat extremadament important en el marc de la lluita contra el terrorisme», va assenyalar el primer ministre belga, que va explicar que en els últims mesos s'han realitzat uns cent escorcolls sota condicions «extremadament delicades» en els quals s'ha detingut 58 persones. Michel va destacar a més la importància de la cooperació entre Bèlgica i França en la lluita contra el terrorisme i en la investigació dels atemptats del 13-N a París.

El primer ministre belga i el mandatari francès van parlar per telèfon amb el president dels EUA, Barack Obama, que els va demanar que felicitin els serveis d'intel·ligència per haver trobat el presumpte cervell logístic dels atemptats. El cap del Govern belga també va agrair el seu treball als ministres d'Interior, Jan Jambon, i de Justícia, Koen Geens.

L'expresident francès Nicolas Sarkozy i altres polítics van manifestar la seva satisfacció per la captura a Brussel·les de Salah Abdeslam i van felicitar la Policia per aquesta operació important per a la investigació dels atemptats gihadistes de novembre a París.