El Tribunal Suprem de Justícia de Veneçuela (TSJ) va va declarar vàlida la pròrroga de 60 dies del decret d'emergència econòmica sol·licitat pel Govern, que va ser rebutjat dijous passat pel Parlament, controlat per l'oposició a l'Executiu . «La Sala Constitucional del Tribunal Suprem de Justícia, en ponència conjunta de les magistrades i magistrats que la integren, va declarar la constitucionalitat del Decret 2.270 l'11 de març de 2016», va explicar el Tribunal referint-se a la sol·licitud de pròrroga, després de dos mesos de vigència.

Per altra banda, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va arribar de matinada a l'Havana, on es reunirà amb el seu homòleg cubà, Raúl Castro, i on presentarà un pla de cooperació amb l'illa per a aquest any i fins al 2030. El viatge de Maduro es produeix tot just dos dies abans de la històrica visita a l'illa del president dels Estats Units, Barack Obama, que arribarà a Cuba demà a la tarda.

El 92% dels veneçolans creuen que la situació econòmica que es viu al país és «greu» i el 69% culpa el Govern d'aquesta crisi, segons una enquesta de la firma Keller i Asociados que va ser divulgada ahir.