L'accident d'un avió de passatgers de Flydubai que s'ha estavellat a l'aeroport de Rostov, al sud de Rússia, ha deixat 62 morts, dos d'ells espanyols, identificats com Alejandro Álava Cruz y Xavier-Alejandro Curbelo Caro, segons ha informat el Ministeri per a Situacions d'Emergència de Rússia.

Al Boeing 738 hi viatjaven 55 passatgers -18 homes, 33 dones i 4 nens-, i 7 tripulants, que han morit a l'acte quan l'aparell ha xocat violentament contra el terra al voltant de les 03.40 hora local (00.40 GMT) a uns 250 metres de la pista d'aterratge, segons les autoritats aeroportuàries.

Encara que les primeres dades apunten al mal temps com la causa més probable de l'accident, els investigadors del CI treballen sobre totes les versions possibles, entre elles un error de la tripulació de l'avió, una fallada tècnica de l'aeronau i les males condicions meteorològiques.

La tripulació, segons fonts del Ministeri d'Emergència de Rússia, estava conformada per un total de set persones. Dos eren els espanyols morts, junt a una persona de nacionalitat grega - el comandant de l'aparell -, un rus, un kazakh, un colombià i un les illes Seychelles.

Localitzen una caixa negra de l'avió

Les autoritats russes han localitzat una de les dues caixes negres de l'avió mentre els serveis de rescat treballen en la recollida dels cossos dels 55 passatgers i 7 tripulants morts en la tragèdia.

"L'avió ha quedat fet miques. A hores d'ara els experts treballen en la localització de les restes del Boeing i dels fragments dels cossos humans", ha revelat una font en els serveis d'emergències russos.

La major part de les restes, ha afegit, "estan escampades en un radi de 200 metres al voltant del lloc del sinistre".