Els dos membres de la tripulació de l'avió de Flydubai, Alejandro Álava Cruz i Javier Alejandro Curbelo Caro, que es va estavellar la passada matinada al sud de Rússia, van néixer a les Illes Canàries, segons van confirmar a Efe fonts pròximes a la companyia aèria dels Emirats Àrabs. Aquestes mateixes fonts van assenyalar que Alejandro Álaba, que actuava en el vol com a copilot, i que va néixer l'any 1979 a La Laguna (Tenerife), és fill d'un conegut metge d'aquesta illa.

Per la seva banda, Curbelo Caro, que havia nascut a Las Palmas de Gran Canària, actuava en el vol com sobrecàrrec i era germà de Noelia Curbelo, cap de Relacions Institucionals i Comunicació per Binter. Álava Cruz va operar amb l'aerolínia Naysa, que en l'actualitat pertany al grup Binter Canàries, així com amb White Eagle Aviatin i Bingo Airways, i des d'aproximadament l'any 2014 treballava per a Flydubai. La germana de Javier Alejandro Curbelo Caro va agafar al llarg d'ahir un vol cap al sud de Rússia, a l'aeroport de Rostov de Don, on es va estavellar l'avió en què volava el seu germà. També una colombiana, Laura Patricia Delacruz, es troba entre els membres de la tripulació del Boeing 737-800.

Per la seva banda, el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, va traslladar ahir el seu condol als familiars d'Alejandro Àlaba Cruz i Javier Alejandro Curbelo Caro, els dos espanyols morts en l'accident d'avió a Rússia.

Durant la seva intervenció en la clausura d'un acte de Noves Generacions a Guadamur (Toledo), Rajoy va transmetre en nom del Govern i del seu partit l'"afecte i afecte" a les famílies.

efe madrid