Al voltant d'un miler de persones es van manifestar ahir a ple centre de Nova York contra el precandidat republicà a la presidència dels Estats Units, Donald Trump. Els manifestants, envoltats d'una important presència policial, es van concentrar a la plaça de Columbus Circle, al costat de Central Park, per denunciar "la retòrica de la divisió, el discurs de l'odi i els plans extremistes" de Trump, segons els organitzadors.

Amb pancartes com "No al racisme. No al feixisme. No a Trump", molts van marxar des d'allà fins a la Torre Trump, el conegut gratacels aixecat pel magnat novaiorquès a la Cinquena avinguda. La ?mani?festació va ser convocada per diversos grups, inclosos alguns de vinculats al moviment "Black Lives Matter" (Les vides negres importen), que són els activistes que han protestat les últimes setmanes en diversos dels actes de l'aspirant republicà.

Diversos d'aquests grups van denunciar a través de les xarxes socials la detenció de manifestants pacífics durant la marxa d'ahir, encara que sense donar dades concretes. També van acudir a la zona alguns simpatitzants de Trump, sense que es registressin incidents.