El diputat d'En Comú Podem al Congrés i membre del Consell Ciutadà de Podem, Raimundo Viejo, va rebutjar ahir que hi hagi una crisi oberta en el seu partit i va assegurar que "el que hi ha és el funcionament normal en la vida política d'una organització".

"Podem neix amb la voluntat de canviar la vida política i això fa que el que és nou moltes vegades no acaba de ser comprès", va dit Viejo, que va afegir que "se li pot dir crisis moltes vegades al que són senzillament funcionaments interns molt participats, fruit d'aquest ampli grau de participació".

Segons va dir en una roda de premsa a Barcelona, "el gran nombre de debats i la participació tan rica de l'organització fa que moltes vegades sigui considerada com sectarisme, escissió, com coses terribles".

"És al contrari, perquè nosaltres hem viscut sempre del pluralisme i per això disposem d'una capacitat sorprenent per gestionar les situacions complicades", va afegir.

Viejo va posar un exemple per deixar encara més clar que Podem no està en crisi. "La gent pensava que amb el cessament de Sergio Pascual s'obria una crisi terrible quan el nomenament de Pablo ?Echenique ha estat rebut per tota l'organització amb una alegria enorme i amb la convicció profunda de la capacitat d'afrontar situacions molt difícils".

Viejo va fer aquestes declaracions als periodistes abans de presentar un manifest en el qual demana una direcció col·legiada per a Podem a Catalunya per evitar escissions internes.

Viejo va aprofitar l'ocasió per recordar al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que podria ser president amb el suport de Podem i les forces nacionalistes catalanes i basques, com CDC i el PNB.

El dirigent de Podem va recordat que el líder de Democràcia i Llibertat (DL), partit que inclou CDC, Francesc Homs, "va dir molt clarament l'altre dia al Congrés a Pedro Sánchez que té una altra opció a la de la gran coalició amb Ciutadans i eventualment amb el PP, i que és una opció social, plurinacional i democràtica".

Viejo també va celebrar que CDC aposti pel referèndum a Catalunya, una opció que va recordar que defensa En Comú Podem.

Viejo va fer aquestes declaracions als periodistes abans de presentar un manifest en el qual demana una direcció col·legiada per a Podem a Catalunya per evitar escissions internes.

Iglesias, ingressat per un còlic

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va acudir ahir a Urgències de l'hospital del Sud-est, a Arganda del Rei (Madrid), per un còlic nefrític. Després de sentir-se indisposat, Iglesias va acudir al centre hospitalari madrileny a primera hora de la tarda, on va ser atès i medicat, "sense més transcendència", pel personal sanitari.

Minuts abans de les nou de la nit, el líder de Podem va sortir de l'hospital, després de rebre l'alta mèdica.