Almenys 13 policies egipcis van morir ahir per l'impacte d'un coet contra un lloc de control en una carretera als afores de la ciutat d'Al-Arish, la capital provincial del Nord del Sinaí. En un comunicat, el Ministeri de l'Interior d'Egipte va informar que les víctimes són dos oficials, un agent i deu reclutes, sense oferir més detalls sobre la seva identitat.

Segons la nota, el projectil emprat era de tipus Hawk i el lloc de control estava situat en la circumval·lació de Al-Arish, la principal ciutat del nord del Sinaí, propera a la frontera d'Egipte amb la franja de Gaza. Els atemptats contra llocs de control de la Policia i l'Exèrcit egipcis són freqüents en aquesta regió, on operen grups armats radicals, inclosa la filial del gihadista Estat Islàmic a Egipte, que es fa anomenar Wilat Sina (Província del Sinaí).

Els atacs s'han multiplicat a la zona des de l'enderrocament militar del president islamista, Mohammad Mursi, al juliol de 2013. L'últim gran atac es va registrar a l'estiu de l'any passat i hi van morir 17 uniformats, segons la versió de l'Exèrcit, encara que la xifra oferta per altres fonts era molt superior. Egipte ha declarat el Nord del Sinaí zona d'exclusió militar, ha imposat el toc de queda i ha tancat l'accés als mitjans de comunicació.