L'Associació Espanyola d'Usuaris, Empresaris i Professionals del Transport Aeri (ASETRA) va enviar ahir una carta a la ministra de Foment, Ana Pastor, en la qual sol·licita la seva intervenció perquè s'aclareixin les causes de l'accident aeri que va costar la vida a dos professionals espanyols.

Per ASETRA, el Govern, a través de la Comissió d'Investigació d'Accidents, s'ha de personar a la investigació de l'accident i donar a conèixer "els motius pels quals l'avió va realitzar diverses aproximacions abans del seu accident, presumptament superiors al temps reglamentari i al nombre d'aquestes, i conèixer si efectivament hi va haver algun error tècnic que provoqués aquesta situació".

ASETRA, entitat amb seu a Barcelona, vol saber si la companyia compleix amb els requisits estàndard de seguretat operacional i amb les condicions de treball i descans dels seus pilots i tripulacions. Per a l'associació, "el creixement de les aerolínies al golf Pèrsic hauria de ser controlat per les autoritats europees i la seva agència de seguretat aèria EASA, per tal que es garanteixi el sobrevol dels estats membres de les aeronaus i tripulacions que actuïn dins de les normes de treball i descans internacionals".

A la carta a la ministra Pastor, el president d'ASETRA, Ignacio Rubio, va sol·licitar al Govern que faciliti als familiars dels morts les ajudes necessàries per al seu desplaçament al lloc del sinistre, la repatriació dels cadàvers dels tripulants morts, així com el suport psicològic necessari. El consulat espanyol va respondre que des que es va saber la notícia estan en "contacte permanent" amb les autoritats russes. efe barcelona